You are viewing this site in staging mode. Click in this bar to return to normal site.

Tate Britain, Hepworth Exhibition

Date: June 2015

Requirements

  • Stud Partition Wall
  • Carpentry
  • Decoration
  • Plinths to house art sculptures including Perspex and glass hoods to house sculpture
  • Creation of brick built Pavillion within the gallery space

What did the Tate Britain require?

The Tate Britain required a contractor to complete a full internal build and redecoration to house the Hepworth exhibition.

They also required the recreation of a brick built Pavillion which was very complex and would involve working closely with a team of student architects and structural engineers.

What did MC Designers do?

Being a long-standing partner of the Tate Britain, MC Designers co-ordinated the completion of a full internal build and redecoration to house the Hepworth exhibition.

The biggest challenge was the complex build of the brick Pavillion. Initially this meant finding the correct materials to gain a likeness to the original since the materials used in the original were unavailable. In addition, the way in which we had to build it was a challenge to make it structurally sound for the public to walk around and to look like the original. We only were able to work from photographs taken since the original was built in Holland.